Elektrische boxspring aanbiedingen

Misschien is het niet het eerste waar je aan dacht; een elektrische boxspring. Een elektrische boxspring waant je in het gevoel van luxe, comfort en een juiste houding. Vaak wordt er gedacht dat een elektrische boxspring erg duur is, maar het tegendeel wordt bewezen. Zeer regelmatig zijn er elektrische boxspring aanbiedingen bij diverse winkels zoals Beter Bed, Beddenreus en Leen Bakker.

Bekijk direct de elektrische boxspring aanbiedingen bij de volgende winkels:

Elektrische boxspring bedden zijn er in veel verschillende prijzen en kwaliteiten, maar wat verstaan we eigenlijk onder een elektrische boxspring? Een elektrische boxspring is verstelbaar bij het hoofd- en/of voeteneind door middel van een afstandsbediening. Voordelen van een elektrische boxspring zijn dat je de houding aan kan nemen in bed die je het prettigst vindt. Dit is een groot voordeel bij mensen die bijvoorbeeld last hebben van rugklachten, omdat de houding een goede houding is voor de onder -en bovenrug. Daarnaast biedt een elektrische boxspring een comfortabele houding zonder moeite te hoeven doen of last te hebben van wegzakkende kussens.

Waar moet je op letten als je een elektrische boxspring koopt?

Elektrische boxspring aanbiedingen

Er zijn een aantal dingen waar je moet letten als je een elektrische boxspring koopt. Een van de dingen is de prijs/kwaliteit verhouding. Omdat een boxspring een aankoop is waar je lang gebruik van gaat maken is het belangrijk om te kijken naar een goede kwaliteit. Het nadeel hiervan is dat de prijs van een goede kwaliteit boxspring vaak hoog is. Het eerste waar je dus naar moet kijken is de winkel met de beste boxspring aanbiedingen. Vaak zijn de prijzen van online artikelen een stuk lager dan producten in winkels. Dit komt omdat er minder personeel nodig is voor de verkoop. Een lagere prijs voor dezelfde kwaliteit, wie wil dat nu niet!

boxspring aanbiedingen - sfeerbeeld

Aandrijving

Elektrische boxspring bedden worden aangedreven door een motor. Het klinkt heel wat, een motor in je bed. Gelukkig valt dit heel erg mee. De meeste aandrijvingen maken niet veel geluid. Het is overigens wel belangrijk om op een aantal factoren te letten bij een motoraandrijving. Zo is het belangrijk dat de motor voldoende kracht heeft. Dit is belangrijk voor mensen die een hoger gewicht hebben dan 100 kg. Indien een motor niet genoeg kracht heeft slijt deze sneller en is de levensverwachting niet zoals het hoort. Daarnaast is het goed om te checken of de boxspring is voorzien van een batterij. We gaan er niet vanuit, maar als de stroom uitvalt is het handig dat de boxspring alsnog verstelbaar is. Zo kan het bed alsnog weer in zijn platte stand gezet worden.

Afstandsbediening

Het verstellen van de elektrische boxspring gaat via een afstandsbediening. Hier is het belangrijk om te kijken naar wat je het prettigst vindt. Er zijn afstandsbedieningen die aan een kabel verbonden zijn met de boxspring en afstandsbedieningen die werken met een infrarood of radiografische verbinding.

Afstandsbedieningen met een kabel zijn het meest praktisch; je raakt ze niet kwijt en de werking is het beste. Als je een losse afstandsbediening wilt is een radiografisch of infrarood systeem een mogelijkheid. Afstandsbedieningen die via het radiografische systeem werken hebben geen vast punt waar op gericht hoeft te worden. Bij infrarood is dit wel het geval en moet er gericht worden op een kastje.

Garantie op een elektrische boxspring

Er zit standaard twee jaar garantie op een elektrische boxspring. Sommige aanbieders geven zelfs tussen de drie en 10 jaar garantie op de boxspring. Er zijn enorm veel varianten van de elektrische boxspring en de een is nog geavanceerder dan de ander.

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een boxspring

De meeste boxsprings kun je eerst rustig uittesten en sommige kun je zelfs na verloop van tijd nog terugsturen of omruilen. Maar waar je op moet letten bij een elektrische boxspring is dat je een speciale matras nodig hebt waarbij de bovenkant van de matras gesplitst is. Hierdoor kunnen de twee delen vrij van elkaar bewegen en komt de matras niet schuin te liggen. Het nadeel van de twee losse matrassen is dat je in verloop van tijd een krater in het midden van je bed kunt krijgen. Door zo nu en dan de matrassen om te draaien voorkom je dit. Omdat de matrassen een andere vorm hebben, dien je ook een aparte molton aan te schaffen die mee kan bewegen met de matrassen.

Hoe zet je een elektrische boxspring in elkaar?

Eigenlijk werkt dit heel simpel. De twee losse onderstukken draai je op zijn kop, en je bevestigd de motor op de aangegeven plekken. Vervolgens draai je ze weer goed en kun je de onderdelen bevestigen aan de achterzijde van het nieuwe bed. Vervolgens stop je de stekkers in het stopcontact en kun je gebruik maken doormiddel van de afstandsbedieningen aan de zijkanten van het bed. Kies voor het onderste gedeelte waar je met je benen ligt, of de kant waar je met je rug ligt.